Voedingsfactoren spelen een grotere rol bij dyslexie dan gedacht. Maar voor ontwikkelingspsychologen en orthopedagogen is dit nog altijd een blinde vlek. Een tijdlijn, vanaf 1985.
In Fit met Voeding nr.6, 2022
Editorial van Gert Schuitemaker
Natuurlijke immuniteit!
Ortho Cuisine Recept
Traybake met Ricotta
In de rubrieken Wetenschap & …
Voedingsfactoren spelen een grotere rol bij dyslexie dan gedacht. Maar voor ontwikkelingspsychologen en orthopedagogen is dit nog altijd een blinde vlek. Een tijdlijn, vanaf 1985.
Boodschappen en energie worden steeds duurder. Dit baart mensen steeds meer zorgen, maar gelukkig … ‘ontstekingsremming’ is sleutelwoord.
In de keuken is vooral het blad van koriander hip. Het wordt wel de ‘peterselie van Azië’ genoemd. En ook voor onze gezondheid heeft koriander(zaad) veel te bieden.
Raken we in het najaar en de winter opnieuw in de ban van ‘corona’? Wie het weet, mag het zeggen. Hoe dan ook: een goede voorbereiding lijkt ook hier het halve werk.
Mineralen als magnesium en calcium hebben niet te klagen over belangstelling. Hoe anders is dat voor ‘vergeten’ mineralen …
‘Niks past voor iedereen. Ik heb dit opleidingsinstituut ontwikkeld op basis van mijn eigen lijf en mijn eigen ervaringen. Wetenschap heeft een heel belangrijke rol bij ons, maar we gaan er net anders mee om.
Hart- en vaatziekten zijn, samen met kanker, de belangrijkste doodsoorzaak. Zoals bekend kan voeding het verschil maken.
Recept: traybake met Ricotta